Torrevieja - 5 km

Torrevieja is gesitueerd in het meest zuidelijke gedeelte van de streek Valencia aan de Spaanse Costa Blanca op ongeveer 30 kilometer van Alicante, de hoofdstad van de provincie en te bereiken via twee vliegtuigvelden: Alicante en San Javier ( Murcia ). De wekelijkse markt op vrijdag mag tot één van de grootste van Spanje worden gerekend. Dagelijks is er bij de haven een ambachtsmarkt.

Het gebied is het beste te beschrijven als een lange kuststreek, welke bekend staat om zijn mooie stranden. Hierdoor is dit gebied ook zeer populair bij de Spanjaarden die vanuit andere delen van Spanje hun vakantie hier doorbrengen.

Torrevieja zelf is ook aan zee gesitueerd en is omgeven door twee grote natuurlijke zoutwatermeren welke de grootste zoutmeren zijn van heel Europa. Deze meren zijn bijzonder populair bij mensen die met hartproblemen, reuma, artritis of astmatische aandoeningen waarbij gezegd wordt dat de “genezende krachten” van de zoutmeren verlichting geven van de pijn die vergezeld gaan bij deze ziektes.

In Torrevieja is het heerlijk flaneren langs de gezellige boulevard, in de prachtige jachthavens en langs de talloze kraampjes met allerlei inheemse artikelen. Een van de oudste vissers- & jachthavens van Spanje treft u aan in het centrum. In Torrevieja vindt u ook de langste boulevard (3 km) van de Costa Blanca waar U tientallen restaurantjes, barretjes en winkels aantreft.

Torrevieja is gesitueerd in het meest zuidelijke gedeelte van de streek Valencia aan de Spaanse Costa Blanca op ongeveer 30 kilometer van Alicante, de hoofdstad van de provincie en te bereiken via twee vliegtuigvelden: Alicante en San Javier.De wekelijkse markt op vrijdag mag tot één van de grootste van Spanje worden gerekend. Dagelijks is er bij de haven een ambachtsmarkt.

Zoutmuseum

Museum Mar y SalPatricio Pérez,10, TorreviejaTelefoon: +34 966 706 838E-mail: museo@torreviejacultural.com
Openingstijden:dinsdag - zaterdag: 10:00-14:00, 16:00-21:00zondag: 10:00-13:30
Het belangrijkste museum van Torrevieja is El Museo del Mar y la Sal, het zee- en zoutmuseum. Hier kunt u meer te weten komen over het belang van de zoutproductie voor en de geschiedenis van Torrevieja. In het museum is een interessante tentoonstelling met voorwerpen gemaakt van zout en diverse miniaturen en modellen van boten.

Onderzeeërsmuseum

Onderzeeërmuseum S-61 DelfínMuelle Pesquero de Torrevieja, TorreviejaTelefoon: +34 966 704 643
Openingstijden:woensdag - zondag: 9:00-14:00 (oktober - maart)woensdag - zondag: 17:00-21:00 (april - september)
Dit is het eerste drijvende museum van Spanje, de S-61 Delfín, een onderzeeër van de Spaanse Armada. Vandaag de dag is de onderzeeër opengesteld voor het publiek en biedt bezoekers de kans aan boord te klimmen en een idee te krijgen hoe de bemanning aan boord leefde en overleefde.

Natuurpark Las lagunas de la Mata y Torrevieja

Natuurpark las Lagunas de La Mata y TorreviejaLaguna Salada de Torrevieja, Torrevieja
52% van het grondgebied van Torrevieja bestaat uit het natuurpark El Parque Natural de las Lagunas de La Mata y Torrevieja, ook wel bekend als Las Salinas. Het is een indrukwekkend natuurgebied dat bestaat uit wetlands en zoutmeren voor zoutwinning. Als u nog nooit in Torrevieja bent geweest, is een bezoek aan Las Salinas een must. Het gebied is een belangrijk vogelreservaat en vogels kijken is een populaire activiteit. Er zijn diverse zoutbaden in het park waar het zout een grote verlichting biedt aan mensen met artritis.

Waterpark

Waterpark Aquopolis TorreviejaTorreviejaTelefoon: +34 902 345 008Website: http://www.torrevieja.aquopolis.es/en
Het openlucht waterpark van Torrevieja met glijbanen en waterattracties. Op het park bevindt zich ook een "mini-park" voor de kleinsten, een groot 'groen' gebied, midgetgolf en strandstoelen. Voor informatie over openingstijden, kijkt u op de website Aquopolis.